A proč veganské? Nejsou použity žádné živočišné produkty, což našemu zdraví vůbec neuškodí😉.
Na recept budeme potřebovat:
Postup:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme čekankový sirup. Až droždí začne pracovat, přidáme kurkumu a vmícháme psyllium Dr.Popova. Ihned přidáme kvásek, mouku erythritol, vanilku a kokosový olej. Těsto necháme v robotu míchat cca deset minut, aby bylo krásně vláčné. 45 minut necháme kynout, pak těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné zapracujeme nasekané vlašské ořechy a rozdělíme na tři části. Zapleteme cop a stočíme do věnce na plechu s pečícím papírem a necháme dalších 45 minut kynout. Druhou polovinu těsta rozdělíme na 4-5 částí a stočíme jidáše. Opět necháme na plechu s pečícím papírem vykynout 45 minut. Pečeme na 180°C cca 20 minut v předehřáté troubě. Asi pět minut před dopečením věnce potřeme sladěnkou rozpuštěnou v trošce vody (nebo čekankový sirup) a posypeme mandlemi. Necháme mandle zrůžovět a po vyndání necháme vystydnout na mřížce. Jidáše stačí potřít až po upečení aby byly pěkně lesklé.
Tento chutný recept nám poslala Táňa: www.studiotana.cz
Když je ten zelený čtvrtek, tak něco zeleného 😃 Tento recept je skvělý i místo…
Proteinová bagetka s vlákninou (Psyllium Dr. Popova) vám bude moc chutnat. Skvělá chuť, navíc jídlo,…
Nejprodávanější a nejoblíbenější produkty roku 2024 V tomto článku vám představíme nejžádanější produkty, které se staly…
Popovky jsou zákusky bez mouky a cukru, vhodné pro diabetiky, zdravý životní styl i keto.…
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené…
Pokud je nějaký produkt, který by rozhodně neměl chybět ve vaší lékárničce, pak je to…