Sladký i slaný koláč z červené čočky. Chcete ušetřit čas, materiál i energii? Tak v tom případě udělejte vše najednou.
Suroviny:
20 dkg červené čočky namočte na pár hodin, přebytečnou vodu slejte. Rozmixujte s 1 plnotučným tvarohem, dvěma vejci a lžičkou oleje. Nastrouhejte do misky 3 dkg sýra a 2 dkg parmazánu (dochutit bylinkami podle chuti, nebo jen sýrová příchuť) a smíchejte s velkou lžící psyllia Dr. Popova, práškem do pečiva a zalijte polovinou čočkové hmoty. Dobře rozmíchejte, nalijte do silikonové formy vymazané tukem. Druhá část zůstala v mixéru, tak do ní přidejte vanilku, lžíci Erythritolu, lžíci psyllia Dr. Popova smíchanou s práškem do pečiva a nalijte do druhé vymazané formy. Přidejte švestky a dejte obě formy do předehřáté trouby na 160°C pečte pozvolna 45 minut.
Červená čočka je velmi zdravá, má málo sacharidů, hodně živin a díky přidání psyllia Dr.Popova je recept plný vlákniny. Vhodné recepty pro zdravý styl, DIA, bezlepkovou dietu , alergiky, histaminovou rezistenci (tady nepoužívat parmazán, jen Eidam, případně při reakcích na sýry jen tvaroh a dochutit bylinkami).
Když je ten zelený čtvrtek, tak něco zeleného 😃 Tento recept je skvělý i místo…
Proteinová bagetka s vlákninou (Psyllium Dr. Popova) vám bude moc chutnat. Skvělá chuť, navíc jídlo,…
Nejprodávanější a nejoblíbenější produkty roku 2024 V tomto článku vám představíme nejžádanější produkty, které se staly…
Popovky jsou zákusky bez mouky a cukru, vhodné pro diabetiky, zdravý životní styl i keto.…
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené…
Pokud je nějaký produkt, který by rozhodně neměl chybět ve vaší lékárničce, pak je to…