Sladký i slaný koláč z červené čočky. Chcete ušetřit čas, materiál i energii? Tak v tom případě udělejte vše najednou.
Suroviny:
20 dkg červené čočky namočte na pár hodin, přebytečnou vodu slejte. Rozmixujte s 1 plnotučným tvarohem, dvěma vejci a lžičkou oleje. Nastrouhejte do misky 3 dkg sýra a 2 dkg parmazánu (dochutit bylinkami podle chuti, nebo jen sýrová příchuť) a smíchejte s velkou lžící psyllia Dr. Popova, práškem do pečiva a zalijte polovinou čočkové hmoty. Dobře rozmíchejte, nalijte do silikonové formy vymazané tukem. Druhá část zůstala v mixéru, tak do ní přidejte vanilku, lžíci Erythritolu, lžíci psyllia Dr. Popova smíchanou s práškem do pečiva a nalijte do druhé vymazané formy. Přidejte švestky a dejte obě formy do předehřáté trouby na 160°C pečte pozvolna 45 minut.
Červená čočka je velmi zdravá, má málo sacharidů, hodně živin a díky přidání psyllia Dr.Popova je recept plný vlákniny. Vhodné recepty pro zdravý styl, DIA, bezlepkovou dietu , alergiky, histaminovou rezistenci (tady nepoužívat parmazán, jen Eidam, případně při reakcích na sýry jen tvaroh a dochutit bylinkami).
Toto staročeské jídlo bylo používáno jak na slaný způsob jako příloha, tak sladké s různými…
V těchto vedrech by se mohly hodit domácí nanuky. Jsou moc dobré a děti jsou nadšené…
Co sbalit na dovolenou? Přinášíme vám několik tipů, co je dobré si přibalit s sebou na…
„Zdravý člověk má tisíc přání, nemocný jen jedno." Toto lidové moudro vystihuje odpověď na to,…
Ořechy samy o sobě obsahují hodně vlákniny a s přidáním vlákniny na vaření Dr. Popova…
1/3 rozmačkaného tofu1/2 cibule nasekané na jemnolžička olivového olejelžička Psylliarostlinné mlékošpetka solikurkumašpetka koření Na olivovém…