Slaný i sladký koláč z červené čočky

Obchod |

Sladký i slaný koláč z červené čočky. Chcete ušetřit čas, materiál i energii? Tak v tom případě udělejte vše najednou.

Suroviny:

  • 20 dkg červené čočky
  • 1 plnotučný tvaroh
  • dvě vejce
  • lžička oleje
  • 3 dkg sýra
  • 2 dkg parmazánu
  • bylinky dle chuti
  • Psyllium Dr. Popova na Vaření
  • prášek do pečiva
  • vanilka
  • lžíce Erythritolu
  • švestky

20 dkg červené čočky namočte na pár hodin, přebytečnou vodu slejte. Rozmixujte s 1 plnotučným tvarohem, dvěma vejci a lžičkou oleje. Nastrouhejte do misky 3 dkg sýra a 2 dkg parmazánu (dochutit bylinkami podle chuti, nebo jen sýrová příchuť) a smíchejte s velkou lžící psyllia Dr. Popova, práškem do pečiva a zalijte polovinou čočkové hmoty. Dobře rozmíchejte, nalijte do silikonové formy vymazané tukem. Druhá část zůstala v mixéru, tak do ní přidejte vanilku, lžíci Erythritolu, lžíci psyllia Dr. Popova smíchanou s práškem do pečiva a nalijte do druhé vymazané formy. Přidejte švestky a dejte obě formy do předehřáté trouby na 160°C pečte pozvolna 45 minut.

Červená čočka je velmi zdravá, má málo sacharidů, hodně živin a díky přidání psyllia Dr.Popova je recept plný vlákniny. Vhodné recepty pro zdravý styl, DIA, bezlepkovou dietu , alergiky, histaminovou rezistenci (tady nepoužívat parmazán, jen Eidam, případně při reakcích na sýry jen tvaroh a dochutit bylinkami).

Sdílet článek

Nový katalog zdarma ke každé objednávce.