Sladký i slaný koláč z červené čočky. Chcete ušetřit čas, materiál i energii? Tak v tom případě udělejte vše najednou.
Suroviny:
- 20 dkg červené čočky
- 1 plnotučný tvaroh
- dvě vejce
- lžička oleje
- 3 dkg sýra
- 2 dkg parmazánu
- bylinky dle chuti
- Psyllium Dr. Popova na Vaření
- prášek do pečiva
- vanilka
- lžíce Erythritolu
- švestky
20 dkg červené čočky namočte na pár hodin, přebytečnou vodu slejte. Rozmixujte s 1 plnotučným tvarohem, dvěma vejci a lžičkou oleje. Nastrouhejte do misky 3 dkg sýra a 2 dkg parmazánu (dochutit bylinkami podle chuti, nebo jen sýrová příchuť) a smíchejte s velkou lžící psyllia Dr. Popova, práškem do pečiva a zalijte polovinou čočkové hmoty. Dobře rozmíchejte, nalijte do silikonové formy vymazané tukem. Druhá část zůstala v mixéru, tak do ní přidejte vanilku, lžíci Erythritolu, lžíci psyllia Dr. Popova smíchanou s práškem do pečiva a nalijte do druhé vymazané formy. Přidejte švestky a dejte obě formy do předehřáté trouby na 160°C pečte pozvolna 45 minut.
Červená čočka je velmi zdravá, má málo sacharidů, hodně živin a díky přidání psyllia Dr.Popova je recept plný vlákniny. Vhodné recepty pro zdravý styl, DIA, bezlepkovou dietu , alergiky, histaminovou rezistenci (tady nepoužívat parmazán, jen Eidam, případně při reakcích na sýry jen tvaroh a dochutit bylinkami).