Na 1 porci:

Ještě teplé brambory nastrouháme a důkladně umačkáme s Psylliem a žloutkem. Vytvoříme kuličky velikosti ořechu a uděláme doprostřed důlek. Vaříme v osolené vodě asi 3 minuty. V okamžiku, kdy vyplavou na povrch, jsou hotové. Takto jsou velmi jemné a podobné tradiční slezské příloze. V kombinaci třeba se zelím a s kachničkou si nesmírně pochutnáte.

Pokud máte raději tužší konzistenci, nechte brambory vychladnout, vejce dejte celé a přidejte Psyllium.

Přejeme dobrou chuť.

Obchod

Recent Posts

Měsíčková mast Dr. Popova je nejprodávanější mastí

Pokud je nějaký produkt, který by rozhodně neměl chybět ve vaší lékárničce, pak je to…

3 hodiny ago

Nízkosacharidové lokše

Toto staročeské jídlo bylo používáno jak na slaný způsob jako příloha, tak sladké s různými…

1 měsíc ago

Slaný i sladký koláč z červené čočky

Sladký i slaný koláč z červené čočky. Chcete ušetřit čas, materiál i energii? Tak v…

2 měsíce ago

Domácí nanuky s vlákninou

V těchto vedrech by se mohly hodit domácí nanuky. Jsou moc dobré a děti jsou nadšené…

4 měsíce ago

Bylinná lékárnička na cesty

Co sbalit na dovolenou? Přinášíme vám několik tipů, co je dobré si přibalit s sebou na…

5 měsíců ago

Zdravý životní styl

„Zdravý člověk má tisíc přání, nemocný jen jedno." Toto lidové moudro vystihuje odpověď na to,…

6 měsíců ago