Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Perníčky patří mezi jedno z nejstarších cukroví. Nejprve se věšely na stromeček a pak dávaly dětem při štěpánské koledě, vydrží totiž dlouho vláčné. Zdobte je společně s dětmi, krásnější vánoční dárek nenajdete.
Suroviny:
- 500 g hladké mouky
- 3 vejce
- 100 g čekankového sirupu (medu)
- 120 g práškového erytritolu
- 50 g kokosového oleje nebo sádla
- 1 lžíce kakaa
- 10 g Psyllia Dr. Popova
- 1 lžíce koření do perníku
- 1 lžíce skořice
- 1 lžička sody
Postup:
Zpracujeme těsto, až je na povrchu lesklé, rozválíme stejně vysoký plát a vykrajujeme tvary. Pečeme na pečícím papíru na 170°C asi 8 minut. Po vyndání z trouby potřeme bílkem, aby se perníčky leskly. Necháme odležet a zdobíme královskou polevou nebo bílkem s erytritolem.
Děkujeme za recept Táně. Mnoho jejích dalších receptů naleznete na www.studiotana.cz