Perníčky

Obchod |

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Perníčky patří mezi jedno z nejstarších cukroví. Nejprve se věšely na stromeček a pak dávaly dětem při štěpánské koledě, vydrží totiž dlouho vláčné. Zdobte je společně s dětmi, krásnější vánoční dárek nenajdete.

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 100 g čekankového sirupu (medu)
  • 120 g práškového erytritolu
  • 50 g kokosového oleje nebo sádla
  • 1 lžíce kakaa
  • 10 g Psyllia Dr. Popova
  • 1 lžíce koření do perníku
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžička sody  

Postup:

Zpracujeme těsto, až je na povrchu lesklé, rozválíme stejně vysoký plát a vykrajujeme tvary. Pečeme na pečícím papíru na 170°C asi 8 minut. Po vyndání z trouby potřeme bílkem, aby se perníčky leskly. Necháme odležet a zdobíme královskou polevou nebo bílkem s erytritolem.

Děkujeme za recept Táně. Mnoho jejích dalších receptů naleznete na www.studiotana.cz

Sdílet článek