Vaříme a pečeme s Psylliem

Ořechový koláč s jablky, raw kakaovým práškem a chia semínky

Na 1 zapékací formu (20 x 20 cm)

  • 80 gramů másla
  • 2 vejce
  • 1 a ½ hrnku quinoa mouky
  • ½ hrnku amarantových vloček
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 3 středně velká jablka
  • 3 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce raw kakaového prášku BIO Lifefood
  • ½ lžičky sladidla stévie
  • ½ hrnku vlašských ořechů
  • Postup: Máslo nakrájíme na menší kostky a necháme změknout. Do mísy nasypeme quinoa mouku, vločky a přidáme rozměklé máslo. Promícháme, přiklepneme dvě vejce a rukama vypracujeme těsto, které vtěsnáme do zapékací formy. V robotu rozsekáme jablka (nemusíme je loupat) a potom je v míse smícháme se zakysanou smetanu, chia semínky, kakaovým práškem a stévií. Vzniklou směs rovnoměrně navršíme na těsto, poklademe vlašskými ořechy a dáme péct do trouby na 180 až 190 °C na asi 45 minut.
Share
Published by

Recent Posts

Proteinová bagetka s psylliem

Proteinová bagetka s vlákninou (Psyllium Dr. Popova) vám bude moc chutnat. Skvělá chuť, navíc jídlo,…

1 měsíc ago

Bestsellery roku 2024

Nejprodávanější a nejoblíbenější produkty roku 2024 V tomto článku vám představíme nejžádanější produkty, které se staly…

2 měsíce ago

Popovky

Popovky jsou zákusky bez mouky a cukru, vhodné pro diabetiky, zdravý životní styl i keto.…

3 měsíce ago

Perníčky

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené…

4 měsíce ago

Měsíčková mast Dr. Popova je nejprodávanější mastí

Pokud je nějaký produkt, který by rozhodně neměl chybět ve vaší lékárničce, pak je to…

5 měsíců ago

Nízkosacharidové lokše

Toto staročeské jídlo bylo používáno jak na slaný způsob jako příloha, tak sladké s různými…

6 měsíců ago