Na 1 zapékací formu (20 x 20 cm)
- 80 gramů másla
- 2 vejce
- 1 a ½ hrnku quinoa mouky
- ½ hrnku amarantových vloček
- 200 gramů zakysané smetany
- 3 středně velká jablka
- 3 lžíce chia semínek
- 3 lžíce raw kakaového prášku BIO Lifefood
- ½ lžičky sladidla stévie
- ½ hrnku vlašských ořechů
- Postup: Máslo nakrájíme na menší kostky a necháme změknout. Do mísy nasypeme quinoa mouku, vločky a přidáme rozměklé máslo. Promícháme, přiklepneme dvě vejce a rukama vypracujeme těsto, které vtěsnáme do zapékací formy. V robotu rozsekáme jablka (nemusíme je loupat) a potom je v míse smícháme se zakysanou smetanu, chia semínky, kakaovým práškem a stévií. Vzniklou směs rovnoměrně navršíme na těsto, poklademe vlašskými ořechy a dáme péct do trouby na 180 až 190 °C na asi 45 minut.