Toto staročeské jídlo bylo používáno jak na slaný způsob jako příloha, tak sladké s různými náplněmi nebo jen maštěné máslem a posypané cukrem. Protože v našich receptech se snažíme mouku používat minimálně, tady není vůbec. Recept je tak vhodný pro bezlepkovou dietu, dia a dietu zdravého domova, tedy zdravý životní styl, kde snižujeme sacharidy a dbáme na dostatek vlákniny. Na jednu porci potřebujeme pouze:
- 200 g brambor vařených ve slupce
- 1 lžíci Psyllia Na vaření od Dr. Popova
- trošku soli
Postup:
Brambory nastrouháme, přidáme psyllium Dr. Popova a propracujeme. Potom rozválíme placku mezi potravinovou fólií, necháme chvíli odpočinout, aby psyllium vzalo z brambor tekutinu a placka byla pevná a opékáme na teflonové pánvi bez tuku. Na závěr můžete a nemusíte omastit sádlem, kokosovým olejem nebo máslem, podle toho, jak lokše chcete podávat.
Videorecept : https://www.youtube.com/watch?v=9ECdbo_ciVM