Nádorové onemocnění

|

Rakovina, nezhoubné nádory. Příčina obou onemocnění není známá – existuje celá řada teorií (imunologická, virová, chemická, radiační a další), bohužel však existuje také řada rozdílných bujení a průběh každého z nich je většinou individuální.

Snížení imunity, stres, únava

U všech však existují jisté shodné znaky: dlouhodobé snížení imunity, zhoršený metabolizmus a do třetice, jakoby v předtuše nastávající krize – těžká únava, stres a špatný psychický stav. Americké výzkumy prokázaly, že plných 75 % lidí, kteří onemocněli rakovinou, trpělo dlouhodobě nízkým sebevědomím, pocitem vyřazení, malou schopností vytvářet stabilní osobní vztahy a sebelítostí. Některé z nich navíc v časovém údobí 1,5 až 2 let postihla ztráta blízkého člověka. Špičkové britské zdravotnické pracoviště Springhill Centre vyslovilo názor, že mezi nezhoubným a zhoubným bujením je jen ten rozdíl, že u nezhoubného byl imunitní systém pořád ještě natolik pevný, že dokázal vadné buňky izolovat od okolí a zapouzdřit, kdežto v druhém případě toto nedokázal, a pohyblivé buňky se nezadržitelně „rozběhly” organizmem. Bariérou mezi oběma extrémy byla pevnější imunita.

Očista těla

I když hlavní slovo má beze sporu oficiální medicina, může být pomoc přírodních postupů významná. Už proto, že dokáží to, co nedokáže žádný uměle vytvořený lék: vyčistit organizmus, snížit depozita škodlivých úsad, které v těle „nahromadil” předchozí nezdravý životní styl, resp. odstranit pozůstatky chemoterapie (a jiných účinných, avšak organizmus zatěžujících zákroků).

Přírodní postupy jsou nesložité, mají však význam pouze tehdy, jsou – li nemocným uplatněny v maximální šíři.

  • Okamžitě a radikálně (nejlépe už až do konce života), omezit potraviny a nápoje, jejichž konzumace v minulosti způsobila zaplavení organizmu škodlivinami a zhroucení imunitního systému: tučná masa (zejména pečená, smažená, kořeněná a grilovaná). Uzeniny a masové vývary. Cukr a veškeré produkty s cukrem. Tučné mléčné výrobky. Vejce. Alkohol a kávu. Potraviny z výražkové mouky (mouka bez vlákniny spolu s cukrem způsobily “vybourání” minerálních látek z krve a snížení odolnosti organizmu) Pozn.: celozrnný chléb a celozrnné pečivo vyhovují. Nejvíce přitom omezit:
    • u rakoviny prsu: potraviny s lepkem, maso a živočišné tuky, které už v době kojení zhoršovaly průchodnost mléčných žláz. Jídelníček naopak doplnit o kukuřičné produkty (kvůli selenu).
    • u střevní rakoviny: „červená” masa a uzeniny (kyselina močová).
    • u rakoviny plic: mléko a mléčné výrobky (silně zahleňují dýchací ústrojí). U rakoviny plic, jícnu a prostaty kromě toho – nezdržovat se v místech, kde se tepelně upravuje maso (už při teplotě 180°C obsahují výpary z masa rakovinotvorné nitrosaminy). U rakoviny prostaty užívat navíc 200 mikrogramů selenu a doplnit jídelníček o kukuřičné produkty.
    • u rakoviny lymfatických uzlin („nemoci velkých konzumentů mléka v dospělém věku”) – omezit mléko a mléčné produkty. Mléko obsahuje sklerotizující tuky a silně lepivý kasein (nad 30 let je všeobecně méně vhodné). Vyhovují naopak bílé jogurty, kysané produkty a tvaroh.
  • Dlouhodobě užívat – česnek a cibuli v množství 2-3 stroužků česneku nebo 1 středně velké cibule denně. Vysvětlení: v místech, kde se pravidelně konzumují oba produkty, se řidčeji vyskytuje rakovina. Česnek i cibule hubí ve střevech plíseň candidu (u rakoviny vždy přemnoženou). Česnek navíc obsahuje germanium – jeden z nejsilnějších protirakovinných a protihoubových činitelů.
  • Jíst dostatek ovoce a zeleniny, které chrání organizmus před epiteliálními (výstelkovými) nádory (nádory trávicí trubice, hltanu, plic, prsu, děložního hrdla, vaječníků a prostaty). Dietologové sestavili pořadí největší účinnosti zeleniny: hlávkový salát, mrkev, zelenina se zelenými listy, květák, citrusy, brokolice, zelí, brambory. Pozn.: ovoce a zeleninu zpracovávat těsně před použitím (jinak dochází k oxidaci a ztrátě vitaminů, minerálních a trávicích látek). Zelenina pěstovaná za použití většího množství umělých hnojiv a pesticidů není vhodná. Za trvale prospěšné je třeba považovat loupaná semena slunečnice a dýně.

Sdílet článek

Vaše nastavení souborů cookies

Na této webové stránce používáme soubory cookies a podobné technologie (společně též „cookies“). Podrobné informace o používání souborů cookies jsou uvedeny v Zásadách ochrany osobních údajů.

Více informací

Pokud souhlasíte s použitím všech cookies (technických, analytických i reklamních), klikněte níže na tlačítko „Souhlasím se vším“. Jestliže chcete přijmout, respektive odmítnout, pouze některé cookies dle kategorií, klikněte níže na tlačítko „Podrobné nastavení“. Provedené nastavení cookies můžete kdykoliv změnit.

 

Získejte slevu 100 Kč na Váš nákup

 

Přihlaste se k našemu newsletteru a sleva 100 Kč při nákupu
minimálně za 900 Kč je Vaše.

 

Vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Zásady zpracování osobních údajů

 
 

JEŠTĚ POSLEDNÍ KROK

Zadanou e-mailovou adresu ještě prosím potvrďte ve Vaší schránce.