Když je ten zelený čtvrtek, tak se hodí mechovníky 😉
Co budeme potřebovat:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky rozmixujeme se špenátem a smícháme se slazením a kokosovým olejem. Do mouky přidáme psyllium, prášek do pečiva a vmícháme do směsi se špenátem. Lehce vmícháme sníh a těsto nalijeme do dortové formy s pečícím papírem. Pečeme na 170°C v předehřáté troubě cca 20 minut. Vyklopíme na mřížku, nebo utěrku a necháme vychladnout.
Krém:
Jogurt osladíme, přidáme vanilku a jemně rozmixované psyllium. Vyšleháme šlehačku a polovinu smícháme s jogurtem. Necháme chvíli stát a až je krém tužší, naplníme vykrájená a prořízlá kolečka korpusu. Odkrajky rozdrobíme a posypeme povrch moučníku a dozdobíme šlehačkou a ovocem.
Bezlepkové moučníky s rostlinným krémem a šlehačkou jsou skvělé pro diabetiky, bezlepkovou dietu, jsou bez laktózy a vhodné i pro vegetariány.
Za nápaditý recept děkujeme Táně: www.studiotana.cz
Proteinová bagetka s vlákninou (Psyllium Dr. Popova) vám bude moc chutnat. Skvělá chuť, navíc jídlo,…
Nejprodávanější a nejoblíbenější produkty roku 2024 V tomto článku vám představíme nejžádanější produkty, které se staly…
Popovky jsou zákusky bez mouky a cukru, vhodné pro diabetiky, zdravý životní styl i keto.…
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené…
Pokud je nějaký produkt, který by rozhodně neměl chybět ve vaší lékárničce, pak je to…
Toto staročeské jídlo bylo používáno jak na slaný způsob jako příloha, tak sladké s různými…