Ořechy samy o sobě obsahují hodně vlákniny a s přidáním vlákniny na vaření Dr. Popova je taková roláda moučníkem, který nejen chutná, je bez cukru s minimem tuku, ale navíc i příjemně zasytí.
Recept:
Vyšleháme z bílků sníh, do žloutků přidáme erythritol, vanilku a citronovou kůru a vyšleháme do pěny. Potom přidáme oříšky smíchané s psylliem a postupně přidáváme sníh, aby těsto bylo vzdušné. Rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 7 minut.
Za tepla stočíme do utěrky a necháme vychladnout.
Mezi tím si připravíme krém:
Vyšleháme šlehačku a ve vedlejší misce tvaroh s erythritolem smíchaný s psylliem Dr. Popova, aby se nevytvořily hrudky. Přidáme čerstvou vanilku a vyšlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na vychladlou roládu, stočíme a zbytkem krému potřeme povrch, který dozdobíme strouhanými oříšky a ovocem. www.studiotana.cz
Dobrou chuť !
Toto staročeské jídlo bylo používáno jak na slaný způsob jako příloha, tak sladké s různými…
Sladký i slaný koláč z červené čočky. Chcete ušetřit čas, materiál i energii? Tak v…
V těchto vedrech by se mohly hodit domácí nanuky. Jsou moc dobré a děti jsou nadšené…
Co sbalit na dovolenou? Přinášíme vám několik tipů, co je dobré si přibalit s sebou na…
„Zdravý člověk má tisíc přání, nemocný jen jedno." Toto lidové moudro vystihuje odpověď na to,…
1/3 rozmačkaného tofu1/2 cibule nasekané na jemnolžička olivového olejelžička Psylliarostlinné mlékošpetka solikurkumašpetka koření Na olivovém…