Lehká ořechová roláda s letním ovocem

Obchod |

Ořechy samy o sobě obsahují hodně vlákniny a s přidáním vlákniny na vaření Dr. Popova je taková roláda  moučníkem, který nejen chutná, je bez cukru s minimem tuku, ale navíc i příjemně zasytí.

Recept: 

  • 5 vajec
  • 8 dkg erythritolu
  • 12 dkg mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce psyllia na vaření Dr.Popova 
  • vanilka a citrónová kůra

Vyšleháme z bílků sníh, do žloutků přidáme erythritol, vanilku a citronovou kůru a vyšleháme do pěny. Potom přidáme oříšky smíchané s psylliem a postupně přidáváme sníh, aby těsto bylo vzdušné. Rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 7 minut.

Za tepla stočíme do utěrky a necháme vychladnout.

Mezi tím si připravíme krém:

  • 2 polotučné tvarohy ve vaničce
  • 1 šlehačka
  • 2 lžíce práškového erythritolu smícháme s malou lžičkou psyllia na vaření Dr.Popova
  • vanilka a na doslazení podle vaší chuti čekankový sirup

Vyšleháme šlehačku a ve vedlejší misce tvaroh s erythritolem smíchaný s psylliem Dr. Popova, aby se nevytvořily hrudky. Přidáme čerstvou vanilku a vyšlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na vychladlou roládu, stočíme a zbytkem krému potřeme povrch, který dozdobíme strouhanými oříšky a ovocem. www.studiotana.cz

                                                                                                                                                                                                                                                       Dobrou chuť !

Sdílet článek