V těchto vedrech by se mohly hodit domácí nanuky. Jsou moc dobré a děti jsou nadšené 😉
Nerada kupuju dětem nanuky z důvodů obřího množství látek, které dětem opravdu neprospívají. Stabilizátory E 410, E 412, E 407, emulgátory emulgátory E 471, E 442, E 476, barviva E 160, velké množství cukru a žádná vláknina, tedy zdraví podporující látky prakticky vůbec žádné.
Domácí proteinové nanuky jsou bez cukru, přitom přirozeně sladké, jsou plné zdravé syrovátky (používám s kolostrem pro posílení imunity), obsahují vlákninu Dr. Popova a vlákninu z čerstvého ovoce, žádná barviva, 85% kvalitní čokoládu a jsou bez konzervantů a emulgátorů. Chutnají skvěle a děti se na výrobě mohou podílet. Jak je dělám?
Smetanové:
- 250 ml vyšlehané šlehačky
- 250 g polotučného tvarohu z kelímku
- 250 g mascarpone
- čerstvá vanilka
- 1 lžíce Psyllia na vaření Dr. Popova smíchaná se sušenou syrovátkou s kolostrem
- ovoce ze zahrádky
- dosladím čekankovým sirupem
- Nechám zmrznout v tvořítku a namočím do čokolády. Takový nanuk je i super svačina, kterou děti rozhodně přivítají. Další jejich výhodou je konzistence, která se díky psylliu v teple tak rychle nerozpouští.
Ovocná dřeň:
- 250 g ovoce rozmixuji
- přidám čekankový sirup
- lžičku Psyllia na vaření Dr. Popova
- vložím v tvořítku do mrazáku.
Dobrou chuť! Táňa