Na Bylinkovou spirálu můžeme použít i droždí abychom pečení urychlili, ale ráda pracuji s kváskem, protože fermentace mouky způsobí, že pečivo je lehčeji stravitelné, obsahuje víc živin a vydrží podstatně déle vláčné. Kvásek částečně odbourá i sacharidy, protože se jimi živí.

  • 200 g pšeničného kvásku
  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g strouhaných vařených brambor
  • 1 lžíce psyllia Dr. Popova
  • 100 ml rostlinné smetany
  • lžička soli a lžička čertova lejna (můžete použít i jiné koření které máte rádi)
  • 100 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku a hrst čerstvé bazalky

Zadělat asi 15 minut v robotu těsto (kdyby bylo moc řídké přidat mouku) a nechat 30 minut stát. Potom těsto přeložit a tvořit tenké proužky do spirály na pečící papír v dortové formě. Každý proužek potřít olivovým olejem s česnekem a sekanou čerstvou bazalkou. Celou formu zakryji potravinovou fólií a nechám dvanáct hodin kynout.

O kvásku a pečivu více v receptech na stránkách www.studiotana.cz

Obchod

Recent Posts

Domácí nanuky s vlákninou

V těchto vedrech by se mohly hodit domácí nanuky. Jsou moc dobré a děti jsou nadšené…

2 měsíce ago

Bylinná lékárnička na cesty

Co sbalit na dovolenou? Přinášíme vám několik tipů, co je dobré si přibalit s sebou na…

3 měsíce ago

Zdravý životní styl

„Zdravý člověk má tisíc přání, nemocný jen jedno." Toto lidové moudro vystihuje odpověď na to,…

3 měsíce ago

Lehká ořechová roláda s letním ovocem

Ořechy samy o sobě obsahují hodně vlákniny a s přidáním vlákniny na vaření Dr. Popova…

3 měsíce ago

Míchaná nevejce s tofu a Psylliem

1/3 rozmačkaného tofu1/2 cibule nasekané na jemnolžička olivového olejelžička Psylliarostlinné mlékošpetka solikurkumašpetka koření Na olivovém…

5 měsíců ago

Velikonoční fit beránek

Beránek do malé formy 3 ks vajec40 g jemné mandlové mouky (mouku můžete zaměnit za jinou,…

5 měsíců ago