Na Bylinkovou spirálu můžeme použít i droždí abychom pečení urychlili, ale ráda pracuji s kváskem, protože fermentace mouky způsobí, že pečivo je lehčeji stravitelné, obsahuje víc živin a vydrží podstatně déle vláčné. Kvásek částečně odbourá i sacharidy, protože se jimi živí.

  • 200 g pšeničného kvásku
  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g strouhaných vařených brambor
  • 1 lžíce psyllia Dr. Popova
  • 100 ml rostlinné smetany
  • lžička soli a lžička čertova lejna (můžete použít i jiné koření které máte rádi)
  • 100 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku a hrst čerstvé bazalky

Zadělat asi 15 minut v robotu těsto (kdyby bylo moc řídké přidat mouku) a nechat 30 minut stát. Potom těsto přeložit a tvořit tenké proužky do spirály na pečící papír v dortové formě. Každý proužek potřít olivovým olejem s česnekem a sekanou čerstvou bazalkou. Celou formu zakryji potravinovou fólií a nechám dvanáct hodin kynout.

O kvásku a pečivu více v receptech na stránkách www.studiotana.cz

Obchod

Share
Published by
Obchod

Recent Posts

Proteinová bagetka s psylliem

Proteinová bagetka s vlákninou (Psyllium Dr. Popova) vám bude moc chutnat. Skvělá chuť, navíc jídlo,…

1 měsíc ago

Bestsellery roku 2024

Nejprodávanější a nejoblíbenější produkty roku 2024 V tomto článku vám představíme nejžádanější produkty, které se staly…

2 měsíce ago

Popovky

Popovky jsou zákusky bez mouky a cukru, vhodné pro diabetiky, zdravý životní styl i keto.…

3 měsíce ago

Perníčky

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené…

4 měsíce ago

Měsíčková mast Dr. Popova je nejprodávanější mastí

Pokud je nějaký produkt, který by rozhodně neměl chybět ve vaší lékárničce, pak je to…

5 měsíců ago

Nízkosacharidové lokše

Toto staročeské jídlo bylo používáno jak na slaný způsob jako příloha, tak sladké s různými…

6 měsíců ago