Na Zelený čtvrtek Mechovníky

Obchod |

Když je ten zelený čtvrtek, tak se hodí mechovníky 😉

Co budeme potřebovat:

  • 130 g ovesné mouky
  • 70 g kokosového oleje
  • 80 g erythritolu 
  • 10 g psyllia Dr. Popova
  •  4 vejce
  • 120 g čerstvého špenátu
  • 1/2 prášku do pečiva a čerstvá vanilka

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky rozmixujeme se špenátem a smícháme se slazením a kokosovým olejem. Do mouky přidáme psyllium, prášek do pečiva a vmícháme do směsi se špenátem. Lehce vmícháme sníh a těsto nalijeme do dortové formy s pečícím papírem. Pečeme na 170°C v předehřáté troubě cca 20 minut. Vyklopíme na mřížku, nebo utěrku a necháme vychladnout.

Krém:

  • 1/2 sojového nebo kokosového jogurtu
  • 1 sojový krém
  • 1 sojová šlehačka
  • 1 lžička rozmixovaného psyllia
  • erythritol nebo jiné slazení, vanilka

Jogurt osladíme, přidáme vanilku a jemně rozmixované psyllium. Vyšleháme šlehačku a polovinu smícháme s jogurtem. Necháme chvíli stát a až je krém tužší, naplníme vykrájená a prořízlá kolečka korpusu. Odkrajky rozdrobíme a posypeme povrch moučníku a dozdobíme šlehačkou a ovocem.

Bezlepkové moučníky s rostlinným krémem a šlehačkou jsou skvělé pro diabetiky, bezlepkovou dietu, jsou bez laktózy a vhodné i pro vegetariány.

Za nápaditý recept děkujeme Táně:  www.studiotana.cz

Sdílet článek