Ořechový koláč s jablky, raw kakaovým práškem a chia semínky

|

Na 1 zapékací formu (20 x 20 cm)

  • 80 gramů másla
  • 2 vejce
  • 1 a ½ hrnku quinoa mouky
  • ½ hrnku amarantových vloček
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 3 středně velká jablka
  • 3 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce raw kakaového prášku BIO Lifefood
  • ½ lžičky sladidla stévie
  • ½ hrnku vlašských ořechů
  • Postup: Máslo nakrájíme na menší kostky a necháme změknout. Do mísy nasypeme quinoa mouku, vločky a přidáme rozměklé máslo. Promícháme, přiklepneme dvě vejce a rukama vypracujeme těsto, které vtěsnáme do zapékací formy. V robotu rozsekáme jablka (nemusíme je loupat) a potom je v míse smícháme se zakysanou smetanu, chia semínky, kakaovým práškem a stévií. Vzniklou směs rovnoměrně navršíme na těsto, poklademe vlašskými ořechy a dáme péct do trouby na 180 až 190 °C na asi 45 minut.

Sdílet článek

Vaše nastavení souborů cookies

Na této webové stránce používáme soubory cookies a podobné technologie (společně též „cookies“). Podrobné informace o používání souborů cookies jsou uvedeny v Zásadách ochrany osobních údajů.

Více informací

Pokud souhlasíte s použitím všech cookies (technických, analytických i reklamních), klikněte níže na tlačítko „Souhlasím se vším“. Jestliže chcete přijmout, respektive odmítnout, pouze některé cookies dle kategorií, klikněte níže na tlačítko „Podrobné nastavení“. Provedené nastavení cookies můžete kdykoliv změnit.